Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Találd meg az utat Istenhez

  Találd meg az utat Istenhez! 
 


„Egyszer egy ember elment a fodrászhoz, mert már nagyon hosszú volt a haja, és a nyár közeledtével kezdte zavarni. Hajvágás közben sokat beszélgettek a világ dolgairól, és amikor Isten is szóba került a fodrász ezt mondta:
„Én nem hiszek Istenben. Hinnék, ha létezne. De Isten nem létezik!”
„Miért mondod ezt?” – kérdezte a vendég.
„Nos, elég annyit tenned, hogy kimész az utcára vagy bekapcsolod a híradót, és egyből rájössz, hogy Isten nem létezik. Szerinted, ha Isten létezne, lenne ennyi beteg ember? Történne ennyi szörnyűség a világban? Lenne ennyi elhagyatott gyerek? Ha Isten létezne, nem lenne ennyi fájdalom és szenvedés. Nem tudom elképzelni, hogy az a jóságos Isten, akiről szoktak beszélni, megengedné ezt a sok rosszat. Ezt a kérdést ilyen egyszerű megválaszolni.”
A kuncsaft elgondolkozott egy pillanatra, de végül nem mondott semmit.
Amikor készen lett az új frizura és fizetés után távozott a férfi, meglátott egy koszos, büdös, igénytelen, tetves hajú embert a fodrász üzlete előtt. Hirtelen visszafordult az üzletbe és ezt mondta:
„Tudod mit!? Fodrászok nem is léteznek!” – mondta a fodrászának.
„Te meg hogy mondhatsz ilyet? Szerinted akkor ki csinálta meg az előbb a hajadat, ha nem egy fodrász?”
„Nem! Ha léteznének fodrászok, akkor nem látnék koszos, ápolatlan és tetves hajú embert az utcán, mint például az, aki az üzleted előtt álldogál.”
„Jaj, ne fárassz! Persze, hogy látsz ilyeneket! De szerinted mit kezdjek vele, ha egyszerűen arra nem veszi a fáradtságot, hogy bejöjjön hozzám? Nem fogok kimenni és beráncigálni, hogy levágjam a haját, és rendbe tegyem. Nem kényszeríthetem!”
„Pontosan ahogy mondod!” – vágta rá a választ a férfi – „Ez itt a lényeg! Isten létezik! De a legtöbb ember nem keresi, nem megy hozzá, hanem elzárkózik előle. Maximum, kiált egy „Jaj Istenemet!” és kész. Ezért van a világban sok szenvedés és fájdalom, mert Isten senkit sem kényszerít arra, hogy őt kövesse!”

gondolat ......
                         

       Amikor az emberek ösztönösen érzik az isteni dicsőség hiányát, akkor elkezdik keresni az Istenhez visszavezető utat, de a saját bölcsességük és elképzelésük szerint, és ez sokféleséget eredményezett. De valóban ennyiféle út vezet Istenhez? Esetleg az életre vezető útnak vannak még párhuzamosan haladó mellék-útvonalai? A Biblia csak egyetlen útat mutat az üdvösségre. Sátán viszont egész labirintust épített ki, hogy az emberek lehetőleg ne tudjanak eligazodni, és ne tudják megtalálni az egyetlen Istenhez visszavezető utat. 
Az emberek többsége, amikor az evangéléium szót hallja, akkor a Jézus életéről szóló bibliai beszámolókra gondol, holott ezek csak kis töredékét képezik annak, amit a Biblia ért evangélium alatt. Az emberi család megváltásának örömüzenete egy nagyon sokrétű isteni szándékot és erőfeszítést tár fel előttünk. Ennek megismerése közben az Isten végtelen bölcsességét láthatjuk meg.

Ezt az evangéliumot minden embernek meg kell ismernie, hogy dönteni tudjon, mert Isten az életet és a halált állítja elénk az evangélium üzenetével, és a választás lehetőségével.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.